Rekomendacija, kaip parengti aktualaus turinio ir SEO draugišką straipsnį

SEO

Rašant straipsnį, labai svarbu numatyti, kad šis turinys pirmiausia būtų aktualus Jūsų auditorijai, o kartu atitiktų ir SEO draugišką struktūrą. Todėl žemiau nurodomos taisyklės Jums padės tiksliai suplanuoti straipsnio turinį ir jį parengti taip, kad jis skatintų tiek realių lankytojų susidomėjimą, tiek padėtų sugeneruoti pozicijas Google paieškoje, pasirinktiems raktažodžiams.

TOP 10 taisyklių Jūsų straipsnio struktūros sudarymui

Nr. 1 Atsakykite į šiuos klausimus

  • Koks yra pagrindinis Jūsų straipsnio tikslas?
  • Ką norite papasakoti skaitytojui?
  • Kodėl jam turėtų būti aktualu?
  • Kokį pagrindinį klausimą/problemą norite pateikti?
  • Koks bus Jūsų siūlomas sprendimas?
  • Ką norite, kad skaitytojas atliktų perskaitęs Jūsų įrašą?

Nr. 2 Struktūrizuokite turinį, kiekvienoje dalyje

  • Įžanga – trumpas aprašymas, kuriame supažindinate skaitytoją su straipsnio tema ir nurodote, apie ką bus šio straipsnio turinys.
  • Pagrindinis tekstas – atitinkamai išskaidytais paragrafais išdėstoma pagrindinė žinutė, kurią norite pateikti skaitytojui.
  • Pabaiga – Jūsų žinutės apibendrinimas ir paskata numatytam skaitytojo veiksmui.

Nr. 3 Numatykite raktažodžiais paremtą straipsnio pavadinimą ir aprašymą

Pagal numatytą straipsnio temą priskirkite, atitinkama raktine paieškos fraze paremtą, straipsnio pavadinimą ir sudarykite jo trumpą meta aprašymą, kuriame taip pat pasikartotų frazė, pagal kurią norite, kad ši informacija būtų atvaizduojama ir atrandama Google paieškoje.

Nr. 4 Pagrindinį tekstą skaidykite paragrafais 

Pasirūpinkite, kad informacija būtų tinkamai struktūrizuota ir būtų išlaikomas nuoseklumas. Neperkraukite atskirų paragrafų tekstu, geriau jie tegul išlieka trumpesni, bet informacija būtų aiškiai suprantama ir tikslinga.  Taip pat tekste atitinkamai panaudokite raktinius žodžius, kurie siejasi su pagrindine raktine paieškos fraze.

Nr. 5 Naudokite H1, H2 … antraštes

Ši dalis padeda ne tik gražiai stilizuoti ir segmentuoti turinį, ji labai naudinga SEO optimizavimui, nes Google pagal informaciją pateikiamą antraštėse sparčiau identifikuoja, koks yra šio straipsnio turinys ir atitinkamai jį indeksuoja ir pateikia paieškos rezultatuose.

Nr. 6 Naudokite žodžių paryškinimą

Svarbiems aspektams pabrėžti naudokite pastorintą šriftą, tam kad skaitytojui būtų lengviau suprasti pagrindinę teksto idėją skaitant ne visą straipsnį ar padėtų atkreipti dėmesį į svarbiausias vietas atitinkamuose paragrafuose.

Nr. 7 Nustatykite aktyvias nuorodas 

Numatykite, kokie žodžiai turinyje gali tapti aktyviomis nuorodomis į kitus svetainės puslapius. Tokiu būdu sukursite daugiau pridėtinės vertės tiek straipsnio turiniui, tiek vidinių nuorodų struktūrai SEO atžvilgiu.

Nr. 8 Naudokite vizualizacijas

Straipsnio paragrafus papildykite nuotraukomis ar video medžiaga, taip turinys bus įvairiaformis ir pritaikytas tiems, kurie informaciją geriau supranta per pateiktą vizualią medžiagą. Įkeliamus failus taip pat pavadinkite raktažodžiais, tai taip pat padės jų optimizavimui ir pozicijoms.

Nr. 9 Optimizuokite straipsnio apimtį

Jūsų straipsnį turi sudaryti ne mažiau, kaip 300 žodžių, o taip pat svarbu atkreipti dėmesį į panaudotų raktažodžių kiekį, kuris neturėtų viršyti 3% santykio su tekstu.

Nr. 10 Atlikite peržiūrą ir vertinimą

Parašę straipsnį, prieš jį viešinant būtinai atlikite jo peržiūrą, perduokite jį įvertinti savo kolegoms, draugams ar kitiems jį nešališkai vertinti galintiems asmenims, kurie pateikiamą medžiagą peržiūrės iš lankytojo perspektyvos.

Štai, dabar Jūs žinote svarbiausius aspektus, kurie garantuos teisingą straipsnio struktūrą ir jo teikiamą naudą siekiant įgyti norimas pozicijas Google paieškoje.

Jeigu Jums iškils klausimų ar reikės papildomo patarimo, nedvejokite parašykite mums ir mes mielai padėsime.