Internetinio turinio kūrimo įrankiai ir programos

Pradėkime trečiąją video pamokų ciklo dalį, kuri skirta internetinio turinio kūrimui ir įrankiams bei programoms padėsiančioms, tai atlikti lengviau ir greičiau.

Šių įrankių ir programų pagalba Jūs patys galėsite savarankiškai susikurti patrauklias vizualizacijas savo internetiniam puslapiui, naujienlaiškiams ar socialiniems tinklams, susikurti animuotą reprezentacinį video klipą.

Taigi pradėkime nuo…

„Place it” – išmaniosios maketavimo programėlės, kurios pagalba Jūs galite savo produktus ar paslaugas pristatyti dar įmantresniame formate. „Place it” paskyroje pateikiama šimtai skirtingų video ir nuotraukų formato maketų, paruoštų naudoti Jūsų vizualizacijos kūrimui.

Pasirinkite Jums reikiamą, įkelkite paveikslėlį, kurį norite įkomponuoti, jei reikia modifikuokite jo proporcijas ir stebėkite, kaip programėle per kelias sekundes atliks savo darbą.

Sukurtą vizualizaciją Jūs galite atsisiųsti trijų skirtingų dydžių, mažiausias dydis yra nemokamas, aukštesnės rezolucijos failai kainuoja nuo 8 dolerių. Tačiau, štai taip paprastai, be jokių photoshop’o įgūdžių ar dizainerio pagalbos Jūs savarankiškai galite susikurti unikalią vizualizaciją patraukliai pristatančią Jūsų produktus ar paslaugas.

Sekanti “Dashmode” – tai nuotraukų galerija vienijanti skirtingus kūrėjus vienoje platformoje ir padedanti lengviau atrasti Jums reikalingus vaizdus. Paskyroje Jūs galite rinktis, tiek nemokamas, tiek mokamas nuotraukas. „Dashmode” talpina daugiau nei 300 mln. aukštos kokybės vaizdų, kuriuos galite patogiai rasti vienoje vietoje.

Tiesiog paieškoje įveskite nuotraukų kategoriją, kuri Jus domina ir išsirinkus Jums tinkančią nuotrauką, paspauskite „download”. Su šia programėle Jūs lengvai surasite kokybiškas nuotraukas, kurias galėsite atitinkamai naudoti savo internetinėms kampanijoms.

O toliau mūsų mėgstamiausia – „Canva” – tai pažangi ir labai funkcionali grafinio dizaino kūrimo programėlė, kurios pagalba net ir nebūdami dizaineriu galėsite susikurti patraukliai atrodančias reklamas, vizitines korteles, lankstinukus, socialinių tinklų vizualizacijas ar kitus Jūsų rinkodaros kampanijoms reikalingus atributus.

Pagrindinis šio įrankio pliusas, kad visas Jums reikiamas vizualizacijas galite susikurti visiškai nemokamai ir platformoje rasite gausybę Jums tiksliai paruoštų šablonų, pritaikytų pagal reikiamus dydžius ir kitas platformas, kuriuose bus talpinamos Jūsų sukurtos vizualizacijos.

Tad jei norite susikurti Facebook renginio viršelio dizainą pasirinkite – „Facebook event cover” formatą, pasirinktos versijos redagavimo skydelyje, taip pat matysite Jums siūlomus dizainus, štai čia kai kurie iš jų bus mokami, tačiau jei Jums patinka išdėstymas, bet norite nemokamos vizaulizacijos, tiesiog pakeiskite įkainotus elementus savo failais ir dizainas Jums nieko nekainuos,  atsisiuntę galėsite jį iš karto naudoti.

Arba jeigu jums reikia vizitinės kortelės spustelėkite ant „business card” formato, rinkitės iš siūlomų dizainų arba sukomponuokite savo, o atlikus korekcijas failą atsisiųskite iš karto paruoštą spausdinimui ir pateikite jį į spaustuvę.

Kaip matote, viskas gali būti labai paprasta ir nereikalauti didelių investicijų. Būtinai išbandykite „Canva”, garantuojame ji taps ir Jūsų mėgstamiausia dizaino kūrimo programėle.

Na ir dar vienas šaunus įrankis – „Powtoon”, tiems kuriems norisi ne tik nuotraukų bet ir video formato, kuris būtų unikalus ir išskirtinis. Štai „Powtoon” yra naujos kartos animacinių klipų kūrimo įrankis, kuris leidžia, be jokio vargo savarankiškai susikurti interaktyvų ir vartotojų dėmesį prikaustantį animuotą vaizdo klipą.

Kaip ir visos programėles „Powtoon” taip pat siūlo bandomąją versiją, kurios metu galėsite įvertitni jos funkcionalumą.

Užsiregistravę Jūs iškarto galėsite pradėti – pasirinkę “create” funkciją savo video scenarijų ir klipo vaizdus galėsite susidėlioti patys arba dar papraščiau pasirinkti jau paruoštus video šablonus.

Pasirinkus reikiamą klipą, jo tikslų turinį galėsite modifikuoti pagal savo poreikius. Na šiuo atveju aktualiausia turbūt bus kalba, kurią be jokių problemų pakeisite į reikiamą tekstą lietuvių kalba.

O atlikus visus reikiamus pakeitimus ir spustelėjus „Export” mygtuką galėsite rinktis iš įvairių dalijimosi formatų. Tad pirmyn! Pritraukite savo potencialių klientų dėmesį, pristatydami savo žinutę įsimintinai ir išskirtinai.

Internetinio turinio kūrimo įrankių nuorodos:

https://placeit.net/
http://beta.dashmote.com/
https://www.canva.com/
https://www.powtoon.com/

Jeigu Jums iškils klausimų ar reikės papildomo patarimo, nedvejokite parašykite mums ir mes mielai padėsime.