Pakilkite į Google top’us lengviau

12 patarimų, kaip padaryti jūsų internetinę svetainę labiau matomą.

Organinės paieškos rezultatuose jūsų svetainės matomumas priklauso nuo daugybės veiksnių, tačiau esminiai du komponentai yra svetainės optimizavimas ir kokybiškos atgalinės nuorodos. Atgalinės nuorodos ne tik didina svetainės autoritetą „Google“ akyse, bet ir padeda pritraukti daugiau lankytojų bei padidinti prekės ženklo žinomumą. Šiame straipsnyje mes detaliau aptarsime, kodėl atgalinės nuorodos yra tokios vertingos, ir pasidalinsime 12 veiksmingų strategijų, kurios padės jums jas kurti.

Pirmiausiai, kas yra atgalinės nuorodos? 

Atgalinės nuorodos – tai interaktyvūs URL adresai tinklapyje kurie nurodo kryptį iš vienos internetinės svetainės į kitą.

Kodėl svarbu kurti atgalines nuorodas?

Jei siekiate užimti aukščiausią vietą organinėje „Google“ paieškoje, jums reikia atgalinių nuorodų. Ir ne šiaip bet kokių, o kokybiškų ir daug.

Skaitmeninės rinkodaros agentūros „Aira“ atliktoje apklausoje tik 1% SEO specialistų mano, kad nuorodos nesusijusios su reitingavimu, o 48% mano, kad nuorodų kūrimas daro teigiamą įtaką reitingavimui, net jei puslapis turi techninių SEO problemų.

Kodėl? 

Paieškos sistemos, tokios kaip „Google“, laiko atgalines nuorodas svetainės autoriteto ir patikimumo ženklu. Kuo daugiau autoritetingų ir svarbių svetainių, portalų pateikia nuorodas į jūsų svetainę, tuo patikimesnė ji tampa „Google“ akyse. Tai patvirtino ir „Google“ paieškos kokybės vyresnysis strategas Andrejus Lipatcevas dar 2016 m.

Atgalinės nuorodos taip pat padeda paieškos sistemų robotams lengviau nuskaityti jūsų svetainę, o tai padidina galimybę, kad „Google“ robotai ir žmonės ras jūsų turinį. Vidinės svetainės nuorodos taip pat yra svarbios dėl tos pačios priežasties, todėl reikia nepamiršti ir jų.

Tai gi, kaip gauti atgalines nuorodas?

Daugelis žino, gauti šių vertingų nuorodų nėra lengva ir niekas jų nedalina už dyką, ypač jei bandote jas gauti per beasmenius el. laiškus siekdami vienašališkos naudos.

Todėl surašėme patarimus, kuriais vadovaudamiesi galite pradėti savo kelionę link atgalinių nuorodų rinkimo lengviau. Tai nėra tik dar vienas „veiksmingų“ patarimų sąrašas, dalinamės išbandytais metodais, kuriuos sėkmingai naudoja skaitmeninės rinkodaros agentūros, kad gautų tūkstančius atgalinių nuorodų įvairiems klientams.

Pradėkime! 12 patarimų, kaip gauti atgalines nuorodas:

  1. Pabrėžkite savo svetainės vertę;
  2. Rašykite aktualų ir konkurencingą turinį;
  3. Įrodykite, kad jūsų svetainė yra patikima;
  4. Trumpinkite ir konkretinkite savo pasiūlymus;
  5. Pasinaudokite viešaisiais ryšiais;
  6. Atlikite originalius tyrimus;
  7. Kurkite infografikus ar unikalius vaizdus;
  8. Rašykite atsiliepimus kitoms svetainėms;
  9. Talpinkite savo svetainėje kitų svetainių nuorodas ir manais paprašykite to paties;
  10. Komentuokite susijusius tinklaraščius ir socialinius įrašus;
  11. Atlikite socialinių tinklų signalų integracijas svetainėje;
  12. Ieškokite ir dalinkitės informacija, kuri yra verta dėmesio.

Kaip rašyti pasiūlymą dėl atgalinės nuorodos

Dauguma atgalinių nuorodų rašymo pasiūlymų yra ignoruojami dėl prasto personalizavimo, neaiškių prašymų ir trūkstamos vertės.

Temos eilutė yra viena svarbiausių jūsų el. laiško dalių. Ji turi pritraukti dėmesį ir sudominti gavėją. Štai keletas rekomendacijų:

  • [Vardas ir pavardė], ar norėtumėte bendradarbiauti?;
  • Norėčiau jums suteikti nemokamą konsultaciją;
  • Atėjo laikas perkelti savo turinį į kitą lygį;
  • Jūsų straipsniui kažko trūksta!

Jūsų el. laiško tekstas turi būti trumpas, paprastas ir įtikinamas. Nešvaistykite gavėjo laiko, bet būtinai parodykite, kokią vertę galite pasiūlyti. Tai gali būti:

  • Nemokamas turinys;
  • Rekomendacija;
  • Nuoroda iš jūsų svetainės;
  • Eksperto komentaras

Nepamirškite personalizacijos. Naudokite gavėjo vardą, pavardę, paminėkite jo įmonę ir ką nors, kas jums patinka jo darbe. Šiek tiek personalizavimo gali padaryti didelį skirtumą.

Tikimės, kad šie patarimai įkvėps jus kitaip pažvelgti į savo nuorodų kūrimo strategiją ir atrasti naujus, kūrybingus sprendimus, kurie gali padėti įgyti vertingų atgalinių nuorodų ir padidinti svetainės matomumą. Būkite drąsūs eksperimentuodami su įvairiais metodais ir tobulindami savo strategijas, o jei reikės pagalbos, drąsiai kreipkitės – esame pasiruošę Jums padėti!

Šaltinis: neilpatel.com