Video marketingas ir kokių tendencijų reikia tikėtis 2016?

Mes mylime šių dienų rinkodaros tendencijas, ypač tai kad  pasirinkimų gausa yra tokia didžiulė, nuo įvairiausių įrankų, kuriuos galime naudoti nemokamai ar išbandyti per suteikiamą bandomajį laikotarpį iki tikrai šaunių programų, už kurias verta sumokėti. Viską galime stebėti analizuoti, matyti kiekvieną paspaudimą, švelniai tariant persekioti savo vartotojus, atitaikyti tai ką siūlome pagal jų poreikius ir interesus.

Argi tai nėra tiesiog NUOSTABU!

Bet šiame straipsnyje ne apie viską plačiąja prasme, o apie vieną iš elementų, kuriam reiktų skirti ypatingą dėmesį, nes atlikti tyrimai ir statistika rodo, kad jis kritiškai būtinas jūsų verslui.

Einant prie esmės, jau iš straipsnio pavadinimo supratote, kad kalbėsime apie vaizdo įrašų arba papraščiau video marketingą.

Turime paminėti, kad pasauliniu lygiu, nedaugelis tendencijų turėjo tokį dideli augimą, ypač 2015 metais, kaip vaizdo įrašų rinkodara. Net 96% B2B rinkodaros paremta naudojant vaizdo įrašus.

2015 metai buvo tikras video marketingo apogėjus, „play” mygtukas tapo labiausiai įtikinanti paskata imtis veiksmų internete, ženkliai išaugo video programų, analitinių ir kitų duomenų stebėjimo įrankių naudojimas. Vaizdo įrašas tapo prioritetiniu naršytojų srautų pritraukimo komponentu, tiek įmonių internetinių svetainių puslapiuose, tiek socialinės medijos  kanaluose. 

Kalbame apie tai pasauliniu lygiu, o kaip gi Lietuva? Tačiau ir šiandieninėje Lietuvos rinkoje buvo nesunku pastebėti, kaip išaugo įmonių skaičius naudojančių vaizdo klipus savo paslaugų ar produktų pristatymams. Atitinkamai pagal įmonės biudžetą video filmukų įvairovė taip pat pasiskirsčiusi nuo paprasčiausių trumpų klipukų nufilmuotų savarankiškai tiesiog mobiliuoju prietaisu iki profesionalių vaizdo įrašų, kurių scenarijų ir montažą sukūrė profesionalai.

Visa tai įvyko ir vyksta dėl pagrindinės priežasties – vartotojo dėmesio. Per pastaruosius metus Lietuvos marketologai rinkdami analitinių duomenų informaciją pagal gautus duomenis nustatė, kad video klipų naudojimas ženkliai išaugino susidomėjimo rodiklius, pritraukė daugiau vartotojų ir išlaikė jų dėmesį ilgesnį laiką. Informacija tapo geriau įsimenama, ja buvo dažniau dalinamasi.

Video klipai praturtina naršytojo kelionę visuose etapuose, ir šiandiena jie yra daug efektyvesni nei kiti turinio elementai.

Taigi jeigu jūs dar nenaudojate video klipų arba dar tik svarstote ar verta pasekti kitų pavyzdžiu ir imtis šios taktikos – taip, tai yra būtina! O gera žinia ta, kad dar ne vėlu pradėti.

Štai ko reikėtų tikėtis šiemet ir ką mes rekomenduojame: 

Vizualus marketingas ir įvairios šio tipo priemonės dominuos rinkoje  ir tai nėra trumpalaikė transformacija. Norintiems įsitikinti, kad verta į tai investuoti turime faktų, kurie padės priimti tvirtą sprendimą:

  • Iki 2019 metų 80% viso interneto srauto keliaus vaizdo įrašams ir nuo atkarpos, kurioje stovime šiandien prasideda didysis šuolis, kurio jūs tiesiog negalite praleisti.
  • Video marketingas užims pagrindinę rolę internetinio marketingo strateginiame planavime ir jei planuojate naujas taktikas, kuriomis sieksite pralenkti savo kunkurentus, į savo veiksmų sąrašą pirmu numeriu įtraukite: „Naudoti vaizdo įrašus”.
  • Visi gerai pažystame „Youtube”, o būtent šis gigantas turės didelės įtakos Google paieškos rezultatatams, jei bus naudojamas video formato turinys. Youtube yra antra pagal populiarumą paieškos sistema visame pasaulyje, o taip pat trečia pagal lankomumo rodiklius.
  • Vartotojų srautas keičia kryptį, savo dėmesį labiau sukoncentruodami į vaizdo įrašus nei į straipsnius (blog’us).
  • Vaizdo įrašai net 74% padidina vartotojo suvokimą apie pristatomą produktą/paslaugą.
  • 80% lankytojų įsimena matytą vaizdo klipą, kurį peržiūrėjo internete.
  • 46% vartotojų imasi atitinkamų veiksmų po peržiūros.
  • Konversijos tikimybė išauga, nes net 64% lankytojų yra labiau linkę įsigyti siūlomą produktą/paslaugą po video peržiūros.
  • Kuomet video formatas panaudojams el.laiškuose, paspaudimimų rodikliais išaugą 2-3 kartus

Ar jau įsitikinote, kad jūs tiesiog negalite prarasti šių privalumų kurdami savo marketingo strategijas?

Kalbant apie naudojimą ir nuo ko reikėtų pradėti, pirmiausia jums reikia susikurti savo prekinio įvaizdžio dizainu paremtą Youtube kanalą, kuriam talpinsite savo vaizdo įrašus ir iš čia galėsite juos naudoti tiek savo svetainėje tiek kitose platformose, bei stebėti vaizdo įrašų analitiką.  

Jei nežinote, nuo ko pradėti kuriant scenarijų ar manote, kad šiuo metu nenorite investuoti didelės sumos į profesionalų video kūrimą yra kelios alternatyvos. Pradžiai siekiant išbandyti, kaip video formatas pasitarnaus jūsų paieškos ir susidomėjimo informacija rezultatams galite išbandyti video blog’us, kuriem nebūtinai reikia profesionalios kameros, operatoriaus ar scenaristo. Video straipsnis yra lengvesnio ir laisvesnio fomato turinys, kuriame galite papastai pristatyti norimą informaciją. Griebkite mobilujų ar pasinaudokite kompiuterio kamera ir pabandyite, tai ką planavote parašyti įdomiai ir trumpai pristatyti vaizdo įraše.

Galbūt baugina jausmas, kad teks stoti prieš kamerą pačiam, o galbūt įsivaizduojate savo video daugiau efektų arba animacijos elementų, tam taip pat yra puiki alternatyva, tai video kūrėjų paslaugos platformoje – fiverr.

Ir žinoma yra begalė kitų įrankių, kurie nemokamai ar minimaliais kaštais gali pasitarnauti proceso pradžioje, dėka šiandieninių įrankių įvairovės, pradėti ir išbandyti save dar nebuvo taip lengva.

Na, o jeigu vis dėl to renkatės profesionalų paslaugas ir sukuriate vieną reprezentatyvų video ar keletą skirtingais scenarijais paremtų klipų, pritaikytų pagal skirtingus auditorijos segmentus ar skirtingas produktų/paslaugų kategorijas, norime paaiškinti kur ir kaip tai naudoti.

  1. Pirmas svarbus aspektas žymėkite savo klipus naudodami savo prekinį ženklą (logotipą). 
  2. Naudokite juos internetinės svetainės home puslapyje, vidiniuose puslapiuose, šoniniuose skydeliuose net apatynėje (footer) juostoje. Žinoma, nereikia persistengti ir vienu video apkrauti visos svetainės, elkitės atsakingai ir saikingai 😉
  3. Pasidalinkite savo video socialinių tinklų platformose, savo įmonės socialinių tinklų puslapiuose (be abejo Youtube bus tai nuo ko pardėsite visą procesą). Ir kad ir kur skelbsite šią informaciją nurodykite atgalinę nuorodą į savo svetainę, į ta puslapį kuriame patalpinta susijusi informacija.
  4. Jei siunčiate naujienlaiškius, vykdote el.laiškų kampanijas panaudokite savo video jose. Vaizdo klipas net gali būti prisegtas kaip jūsų kasdienio laiško automatinis parašas, o tai daug įdomiau nei vien įmonės logotipas, tiesa?

Kaip ir minėjome su kiekviena diena žmonės internete vis mažiau skaitys, nes žiūrėti video yra daug idomiau, o šansai patekti į pirmąjį Google paieškos puslapį naudojant video padidėja net 54 kartus…

…jeigu jau pradėdoje galvoti kokio tipo filmuko jums reikia ar net po truputį įsivaizduojate savo klipo scenarijų, šaunu, vadinasi mes padėjome jums priimti teisingą sprendimą 😉

Jeigu Jums iškils klausimų ar reikės papildomo patarimo, nedvejokite parašykite mums ir mes mielai padėsime.